Zwemmen

We zijn erg blij dat we het zwembad weer kunnen gebruiken. Gerdine Figge is ook dit jaar gelukkig weer bereid gevonden om het zwemmen te begeleiden. Onder haar leiding kunnen er allerlei leuke activiteiten gedaan worden in het water. En dat water is heerlijk warm, wel 32 graden! Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden en het gaat vooral om samen plezier maken. Het is wel vereist dat je een zwemdiploma hebt.

Vergeet niet om je zwemkleding en een handdoek mee te nemen! En geef ook even door wat je leeftijd is en welke zwemdiploma’s je hebt.

Crea-club

Dit jaar kunnen alle creatievelingen zich weer onder leiding van Ragnhild Tillema uitleven met diverse materialen. Onder andere wasco en een föhn….. We zijn benieuwd welke kunstwerken dat gaat opleveren.

Mocht je niet zoveel op hebben met geknutsel, je mag ook gewoon aanschuiven voor de gezelligheid en kijken wat anderen ervan maken.

Revalidatiebehandeling bij mensen (kinderen en volwassenen) met HME-MO

De plenaire Inleiding gaat ditmaal over “Revalidatiebehandeling bij mensen (kinderen en volwassenen) met HME-MO”. De inleiding wordt gehouden door Prof. dr. Rob Smeets, hoogleraar revalidatiegeneeskunde Maastricht UMC en verbonden aan het CIR Eindhoven en lid van onze Medisch Advies Raad en een kinderrevalidatiearts.

Tijdens de inleiding zal eerst in z’n algemeenheid uitgelegd worden wat revalidatiebehandeling is. Bij revalidatie wordt al snel gedacht dat dit iets is voor mensen die een (ernstig) ongeluk hebben gehad of iemand die een herseninfarct heeft gehad. Maar gelukkig biedt de revalidatiebehandeling veel meer. Er wordt vooral multidisciplinair gewerkt. Dat wil zeggen dat er diverse hulpverleners betrokken zijn bij de behandeling. Ook voor kinderen en volwassenen met HME-MO kan deze behandeling kan zeer zinvol zijn.

Activiteiten voor de kinderen en jongeren.

Dit jaar wordt het middagprogramma verzorgd door de organisatie “Plezier en Spel” uit Ameide. Zij organiseren een actief programma met o.a. lasergamen, interactieve games, zeskamp en archery attack. Jullie worden in groepen naar leeftijd ingedeeld. Dus iedereen van klein tot groot kan meedoen.  De spellen zullen zoveel mogelijk buiten worden gespeeld. Dus doe niet je allermooiste of netste kleren aan….

Mocht het je trouwens echt niet lukken om mee te doen, dan kun je altijd nog aanschuiven bij de crea. Je hoeft dan niet per se iets te maken, gewoon er gezellig bij zitten mag ook.

Wetenschappelijk onderzoek, komen tot een onderzoeksagenda voor HME-MO

Om gericht wetenschappelijk onderzoek te doen is het belangrijk dat de onderzoeksthema’s aansluiten bij de wens van de patiënten. Daarom zijn we op zoek naar uw wensen en daarbij gebruiken we de levensloop die al eerder is gepresenteerd. Het doel is om te komen tot een gerichte onderzoeksagenda waar de verschillende onderzoekers op het gebied van HME-MO mee aan de slag kunnen gaan.

Bewegen en sporten met HME-MO

Tijdens de online landelijke dag van vorig jaar is het belang van bewegen al ter sprake gekomen. Dit jaar gaan we dat letterlijk handen en voeten geven. Tijdens de workshop bewegen en sporten met HME-MO laten Rudolf en Wouter je ervaren wat er allemaal wel kan. En dat het heel leuk is om te bewegen: het geeft energie en zorgt dat je goed in je vel zit.

Mentale begeleiding van kinderen met HME-MO

Het hebben van een chronische aandoening als HME-MO kan op kinderen een behoorlijk impact hebben. Behandelingen, operaties, niet mee kunnen doen op school of met sport en spel. Naast de ontwikkeling van het bewegingsapparaat is er soms ook mentale zorg nodig. Ook komt het voor dat ouders vragen hebben of behoefte aan tijdelijke begeleiding. Tijdens deze workshop wordt duidelijk welke mogelijkheden voor begeleiding er zijn.

Gezond werken met HME-MO; Arbo, rechten, sociale zekerheid etc.

Annemiek de Crom is goed op de hoogte van alle zaken die spelen rondom werken met een chronische aandoening. Want wat zijn je rechten? Moet je verzwijgen dat je HME-MO hebt? Heb je recht op een aangepaste werkplek? En als het allemaal echt niet meer gaat met werken, waar kom je dan voor te staan? Dit zijn zo wat vragen die aan de orde kunnen komen tijdens deze workshop. Kortom: alle gelegenheid om je vragen te stellen op dit terrein.