De HME-MO Vereniging wil de belangen van HME-MO patiënten in Nederland behartigen. Er vindt regelmatig overleg plaats met organisaties en instanties en de vereniging is aangesloten bij Ieder(in) en de VSOP.

Samenwerking pijnorganisaties

Omdat volgens onderzoek veel mensen met HME-MO te maken hebben met (ernstige) pijnklachten, zijn we als vereniging aangesloten bij een samenwerkingsverband van pijnorganisaties (www.pijnpatientennaar1stem.nl). Het doel hiervan is de stem van mensen met chronische pijn te (laten) horen, ter verbetering van de pijnzorg.

Deze organisatie heeft inmiddels diverse producten ontwikkeld zoals een online cursus ‘Omgaan met pijn’ en de informatiekaart ‘Chronische pijn, terugval voorkomen’. 

NOV (Nederlandse Orthopaedische Vereniging)

De NOV (Nederlandse Orthopaedische Vereniging) is de wetenschappelijke vereniging van de orthopedisch chirurgen in Nederland. Deze vereniging is opgericht in 1898 en bestaat uit ruim 1260 leden. Dat zijn vrijwel alle orthopedisch chirurgen. De NOV geeft brochures uit voor veel algemene aandoeningen. Deze zijn te downloaden via de website http://www.zorgvoorbeweging.nl/
Er is regelmatig contact tussen ons bestuur en het bureau of het bestuur van de NOV.
Elk jaar geeft de NOV een magazine uit. Het nummer van 2020 is te vinden onder:
https://issuu.com/issuu.comnov/docs/zorg_voor_beweging_2019_2020
Het nummer voor 2021 moet nog uitkomen.