Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam is door de minister van VWS benoemd tot expertisecentrum voor HME-MO. Iedere donderdag is er een HME-MO spreekuur.

Expertisecentrum

In het OLVG zijn meer dan 800 HME-MO patiënten (kinderen- en volwassenen) onder behandeling;  gezien de zeldzame aard is dat zeer veel. Diverse afdelingen en disciplines hebben hierdoor veel ervaring opgedaan met HME-MO. Denk daarbij aan de afdeling Orthopedie, Radiologie, de verpleegafdelingen (incl. de kinderafdeling), de gipskamer, fysiotherapie etc.

Samenwerking

Liever bij uw eigen arts of ziekenhuis blijven? Dat kan natuurlijk. Er kan door uw eigen arts altijd een beroep gedaan worden op de expertise van het OLVG. De specialisten van het OLVG werken niet alleen met elkaar samen, maar ook met specialisten uit andere ziekenhuizen als dat gewenst is.
Bij kwaadaardige ontwikkeling van exostosen/osteochondromen tot chondrosarcomen (ongeveer 5%, zie ook www.sarcoma.nl) is behandeling in 4 aangewezen academische centra vereist: UMCG, LUMC, UMC St. Radboud en AMC. Via het OLVG wordt hiermee samengewerkt. Specialisten kunnen hierbij advies vragen bij de Nederlandse Commissie voor Beentumoren

Afspraak maken

Iedere donderdag is er HME-MO spreekuur in het OLVG. Wilt u hiervoor een afspraak maken?  Bel met 020-5993052 en geef aan dat u of uw kind HME-MO heeft. Bij de eerste afspraak worden ook röntgenfoto’s gemaakt; hou daarom rekening met een langer consult. Neem ook een verwijsbrief van uw huisarts of behandelend arts mee. Geen verwijsbrief en toch naar het HME-MO spreekuur? Neem gerust contact met ons op; misschien kunnen wij u helpen.

Verpleegkundig specialist

Naast de orthopedisch chirurgen is er voor HME-MO ook een verpleegkundig specialist beschikbaar. Haar naam is Annabet Groeneveld. U kunt bij haar terecht met allerlei vragen rondom HME-MO. Ook met organisatorische problemen. Wanneer u haar wilt spreken kunt u via de polikliniek orthopedie een telefonische afspraak met haar maken.

Expertisecentrum bot- en weke delentumoren

In het LUMC Leiden is een expertisecentrum voor bot- en weke delentumoren.